O nama

O nama

Ustanova za obrazovanje djece i odraslih „Katedra“

Zašto ustanova?

Jer od 2009. godine radimo prema programu koje je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Što to znači za odrasle polaznike?

Mogučnost upisa u radnu knjižicu i profesionalan odnos prema radu.

Učenje engleskog, njemačkog, talijanskog, španjolskog, ruskog i francuskog u ugodnim osavremljenim prostorima stare romaničke palače. Maturanti se kod nas mogu dodatno pripremati za ispite državne mature.

Upravo zbog toga naš je nastavni plan i program prilagođen svim uzrastima polaznika i utemeljen je na najsuvremenijim svjetskim metodama koje uključuju multimedijalne sadržaje i izvorne govornike.
Rad u manjim skupinama do najviše 12 polaznika osigurava gotovo individualni pristup polaznicima što im omogučava brže usvajanje jezika.

Nakon svake školske godine organiziramo studijska putovanja kako bi polaznici imali prilike primjeniti naučeno.
Božićne priredbe u kojima sudjeluju svi polaznici mlađe školske dobi dio su našeg plana i programa. Svake godine u rujnu, obilježavamo Europski dan jezika.

Gdje smo?

Trogir

Škola smo stranih jezika koja je smještena je u maloj palači Ćipiko u Trogiru, na adresi Gradska 35, čije renesansno pročelje gleda na glavni gradski trg i na katedralu sv Lovre. Unutrašnjost palače krase romanički i renesansni detalji koji pokazuju bogatu prošlost palače i grada Trogira.

Split

Nalazimo se na Ravnim Njivama ispod OŠ Brda pored Peugeot Centra, na adresi Hercegovačka 76.

Kaštela

Nalazimo se u Kaštel Starom, u sklopu službenih prostorija HNK Val, ulaz iz Vukovarske ulice.

 

U našim prostorijama možete učiti engleski, talijanski, njemački, francuski, španjolski i ruski. Zainteresiranima organiziramo učenje i ostalih jezika poput kineskog, mađarskog, češkog ili nekog drugog jezika. I oni koji žele naučiti hrvatski jezik mogu ga naučiti u Katedri. Nastava se odvija u multimedijalnim učionicama pod vodstvom stručnog tima iskusnih profesora.

Škola stranih jezika KATEDRA